Παραλίες Παξοί:

Παραλίες Παξοί

Οι παραλίες των Παξών είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σας στο Ιόνιο. Καταγάλανα νερά και χρυσές αμμουδιές σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που ξεχωρίζει στην γύρω περιοχή. Μπορείτε με βαρκούλες να ακουμπήσετε παραλίες που δεν έχουν κόσμο και να κολυμπήσετε σε νερά που ίσως να μην έχετε ξαναδεί.

Οι Παξοί είναι ένα μικρό νησί των Επτανήσων, στο Ιόνιο Πέλαγος. Βρίσκεται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και διοικητικά ανήκει στο Νομό Κέρκυρας. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο. Ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είναι 2.374 κάτοικοι και η έκτασή του 25,322 τ.χλμ.
Οι Παξοί χαρακτηρίζονται από τη πυκνή τους βλάστηση και κυρίως φημίζονται για τους απέραντους ελαιώνες τους, που χρονολογούνται εκατοντάδες χρόνια πριν, και τους μικρούς αμπελώνες. Οι Παξοί είναι νησί με πολλά σπήλαια και θειούχες πηγές. Από τη δεκαετία του 1960, οι κάτοικοι των Παξών ασχολούνται με τον τουρισμό, την αλιεία και την παραγωγή ελαιόλαδου και κρασιού. Το ελαιόλαδο των Παξών είναι πολύ υψηλής ποιότητας και χρησιμοποιείται και στην παραγωγή σαπουνιού και σαμπουάν.

 

Απολαύστε την θάλασσα των Παξών σε καταπληκτικές παραλίες

 

Gaios fortress Paxoi